Online vagy nem online, ez itt a kérdés!

Az online „ipar” minden kezdő vállalkozó számára ideális lehet, továbbá tartós működési területnek sem utolsó, hiszen a „net” a legizgalmasabb világ, ami mára (mondhatni) mindannyiunkat beszippantott.

Egy vállalkozó lehetőségei a működési területeit tekintve szinte végeláthatatlanok. Nyithat éttermet, foglalkozhat energetikával, rajzolhat képregényt, toborozhat modelleket. Nagy kérdés, mit választ, mi lesz a piac, aminek elsőként nekifut. Kezdő vállalkozóként sokszorosan nehéz a helyzete, hiszen se jelentős tőkéje, se tapasztalata. Ez kritikus, hiszen minél tapasztalatlanabb egy vállalkozó, annál gyakrabban követ el költséges, illetve időigényes hibákat.

Amíg az offline területek némelyike különösen tőkeigényes, addig az internet fantasztikus lehetőségeket ad a kísérletezésre.

Nézzünk egy példát: míg csak offline jelenlét esetében a vásárlói visszajelzések nehezen, akár napokkal később kerülnek az asztalunkra, addig például a social mediában a piacra lépés pillanatától bárki számára elérhető a termékünk/szolgáltatásunk, ennek értelmében a kommentek, látogatói visszajelzések azonnaliak, s így mi is akár azonnal reagálhatunk egy-egy feltevésre.

Egy website – ha értünk hozzá – szó szerint percek alatt módosítható. Persze nagyobb műtétekhez itt is idő kell, de napok alatt eszközölhető az a változtatás, kiegészítés ami aktuálisan szükséges a felhasználók elégedettségéhez.

Az interneten nincsenek határok, például egy miskolci lakásból lehet csinálni olyasmit, amit Tokiótól Los Angeles-ig százezrek használnak. A technológiai lehetőség biztosan adott. Már csak a megfelelő alapötlet kell, s persze egy kis segítség. Például egy virtuális inkubáció formájában.

Copyright © , All rights reserved.

Email cím:
innovib@innovib.hu

Honlap:
www.innovib.hu

Telefon:
06 70 386 1481

0 Shares
0 Shares
Share