Kísérletekkel, hibákkal fejleszthetem a cégem?

Az INNOVIB keretein belül lehetőségünk volt olyan rendezvény szervezésére, ahol elismert szakemberek mutathatták be tapasztalataikat konkrét példa alapján.

Vendégünk volt Marhefka István függeltlen agilis coach és szoftverarchitect, aki bemutatta, hogy az agilitás bármilyen vállalkozásban alkalmazható legyen szó építőiparról vagy szoftverfejlesztésről, valamint segítségével a közönség megértette a szervezeten belüli különböző folyamatokat és azok szereplőinek fontosságát.

István egyik vesszőparipája, amelyet blogján is megosztott nem más, mint, hogy ha agilis akarsz lenni, akkor ne pazarold az idődet a sok-sok tervezéssel, hanem láss neki a kísérletezésnek. De mit is jelent ez?

Általában a szervezetekben a vezetés legfontosabb funkciói közé a tervezés és az előrejelzés sorolható. „A költségvetés-készítés, az erőforrás-tervezés és a stratégiai tervek végeláthatatlan sora azon a nevetséges meggyőződésen alapul, hogy meg lehet jósolni a jövőt. Azonban minél összetettebbé válik az üzleti környezet, annál nehezebb lesz pontos előrejelzéseket készíteni.”

Az egyre kiszámíthatatlanabbá váló üzleti világban a cégek egyre kevésbé számíthatnak az előrejelzésekre és sokkal inkább a folyamatos alkalmazkodásra kell koncentrálniuk, ezt pedig egyre több szervezet ismeri fel.

Természetesen a kérdés az, hogy: ezt hogyan lehet megvalósítani?

El kell felejteni az előrejelzéseket és az átfogó terveket. Próbálj ki valami újat, mindig. Ragadd meg a kínálkozó lehetőségeket, ha valami nem sikerül próbáld máshogy, ne állj le egy pillanatra sem, oldd meg a problémát!

A legsikeresebben alkalmazkodó vállalatok alapvetően mindig új utat keresnek, minden helyzetet meg akarnak oldani és mindig új és jobb megoldásokat keresnek. Ezek szerint számukra fontosabb a gyors alkalmazkodóképesség, mint az előrejelzés.

 

Aki kísérletezik az hibázhat?

Hallottad már a cégeden belül azt, hogy : „mindig is így csináltuk?”. Mit gondolsz, ez a helyes hozzáállás? Engedd meg magadnak, hogy kipróbálod az új dolgokat és ne légy saját kreativitásod ellensége. Igen, lesznek hibáid, azonban ezekből fejlődik legtöbbet a céged. Kísérletezz.

Tudtad, hogy a sikertelen kísérletek valójában hasznosak? A tanulságokat oszd meg a többiekkel, tanulj belőlük, így azokat lehetőleg az előnyünkre tudod fordítani. Ha nincsenek elhibázott kísérletek, akkor az lemaradást és a fejlődés hiányát jelenti.

Miért fontos a támogató légkör a munkahelyen?

Aki dolgozik, az hibázik – mondják. Ez pontosan így van. Számos olyan cég és munkahely létezik, ahol a dolgozók attól félnek, hogy mit fog szólni a főnök, ha hibáznak. Vezetőként, cégvezetőként fontos, hogy meg tudd teremteni azt a biztonságos környezetet, ahol az alkalmazottak mernek hibázni. Ma már nincs olyan, hogy tökéletes munkavégzés. Engedni kell az alkalmazottat hibázni. Hogyan tudod ezt megtenni? Használhatod a transzparenciát mint eszközt, tehát megmutathatod, hogy Te mint vezető nem mindig tudod a megoldást, illetve Te is szoktál hibázni. Fontos azonban, hogy a saját hibádat felismerve be tudd mutatni, hogy min kell változtatnod, hogy ne következzen be még egyszer. Ezzel mintát adva a dolgozónak biztonságban fogja magát érezni munkakörnyezetében.

A Spotify társalapítója azt mondja: „Próbálunk mindenki másnál előbb hibázni.”

Fontos azonban, hogy ha a dolgozók támogató környezetben dolgozhatnak, és hibázni és kudarcot megélni, akkor arra is figyelni kell, hogy ne kövessék el kétszer ugyanazt a hibát, tehát tanuljanak a kudarcból.

Copyright © , All rights reserved.

Email cím:
innovib@innovib.hu

Honlap:
www.innovib.hu

Telefon:
06 70 386 1481

0 Shares
0 Shares
Share