BEMUTATKOZÁS

A Rean Hungary Kft. tapasztalataira támaszkodva valósítjuk meg a GINOP-1.1.1-18-2018 , amely projekt során a következő 10 hónapban virtuális inkubációs szolgáltatást nyújtunk, valamint különböző szakmai konferenciákat és workhsopokat szervezünk. Bővebben: www.rean.hu


Mit jelent a virtuális inkubáció?

  • Azon vállalkozástípusok, amelyek támogatásra szorulnak ugyan, de nem szükséges számukra állandó telephely, általános szolgáltatások igénybevétele mint pl. az informatikai cégek, állandó üzleti telephely biztosítása nélkül, az infokommunikáció speciális eszközei segítségével is inkubálhatók. Az inkubációnak ezt a modern technikát használó verzióját virtuális inkubációnak nevezzük. A digitális világ elterjedésével egyre nagyobb igény mutatkozik ezen szolgáltatók online könnyen hozzáférhető segítésére.

  • Magyarországon az első három évben megszűnő vállalkozások aránya igen magas, ami komoly gazdaságfejlesztési nehézséget jelent. A kkv-k három éves túlélési rátája 2015-ben 53,8% volt, azaz a létrejövő új kkv-knak alig több mint a fele éli túl az alakulását követő első három évet. Az induló vállalkozásokat információ- és kompetenciahiány, valamint a fejlett háttér-infrastruktúra hiánya jellemzi.

  • A vállalkozások inkubációja egy olyan hatékony gazdaságfejlesztési eszköz, amely ösztönző közösségi teret és nélkülözhetetlen szolgáltatásokat nyújtva segíti az új vállalkozások létrejöttét, a kezdő vállalkozások hatékony és eredményes fejlődését. A nemzetközi gyakorlat elemzése azt mutatja, hogy az „inkubált vállalkozásások” átlagosan kétszer nagyobb eséllyel tudnak hosszútávon versenyben maradni, mint azok, amelyek izoláltan, önállóan indultak. A projekt kimenete egyfelől több magasabb szintű vállalkozással rendelkező vállalkozói inkubátor, mely hozzájárul a vállalkozásindítás költségeinek csökkentéséhez.

Érdekelnek a szolgáltatásaink?

Copyright © , All rights reserved.

Email cím:
innovib@innovib.hu

Honlap:
www.innovib.hu

Telefon:
06 70 386 1481

0 Shares