5 hasznos cikk a gamificationről

67177894_2624524157559254_2412403415570186240_n

1. Miért működik a gamifikáció?

Milyen interaktív módszerekkel támogathatja a HR csapat szempontjából a gamifikáció az onboarding folyamatát, a képzést vagy a mentorprogramot, illetve hogyan használják a sales csapatok motivációs eszközként ezt a módszert? Többek között ezeket a kérdéseket válaszolja meg az alábbi cikk, s ha ez nem lenne elég, egy kiváló TED Talk is segít abban, hogy belemerüljünk a gamifikációba.

2. Pedagógia és gamifikáció

„A gamifikáció (játékosítás) motivációs eszköztára az oktatásban”. 

Az alábbi cikk a gamifikációt, mint fogalmat bontja ki,  valamint szót ejt arról is, hogy hogyan lehet az oktatásba beilleszteni.

Kitér arra, hogy a játékosított rendszerek struktúráját a játékkutatásból vett modell segítségével három fő rétegben szemlélhetjük: ennek megfelelően beszélhetünk az adott rendszer érzelmi komponenseiről, viselkedésbeli felépítéséről és az interfész kialakításához szükséges elemek és szabályok összességéről. 

Kiderül továbbá, hogy a számítógépes videojátékok bevonó, benntartó hatását mely három jelentős tényezővel lehet magyarázni.

Olvashatunk továbbá arról, hogy mi lehet a szerepe a gamifikiácónak az oktatásban, mi az a gamifikiált értékelési rendszer, valamint megismerhetünk 10 gamifikációs felületet és rendszert az oktatás területén. 

 

3. A munkáltatók új kihívásokkal néznek szembe. A gamifikáció lenne a megoldás?

Herczeg Zoltán írása – az Activate Zrt-től – arról értekezik,  hogy mennyire fontos a munkáltató részéről, hogy reagáljon a megváltozott és újfajta igényekre, melyek a munkavállalói oldalról érkeznek, valamint ezeken hogyan is segíthet gamifikáció. 

A rövid cikket egy interjú egészíti ki, melyben konkrét példát  is találhatunk arra, hogyan lehet alkalmazni a gamifikációt.

4. Hogyan függ össze a marketingkampány és a gamifikáció?

A soron következő írás – az eddigiekhez képest – más megközelítés: tippeket ad arra, hogy a gamifikációt hogyan használhatjuk marketingkampányokban.

Ha interaktív rendezvények szervezésében gondolkodsz, és megnéznéd mi az a Duelbox, ha HR rendszereidet játékosítanád, ha üzleti szimulációs játékokat keresel, vagy  éppen üzleti szimulációs játékokkal foglalkozol, akkor ez a cikk neked szól! 

5. Nemzetközi példák a gyakorlatban

Az ötödik, egyben utolsó publikáció 9 kiváló nemzetközi példát vonultat fel a HR területén jelenlévő a gamifikációról.

A cikkben például olvashatunk olyan játékról, amelyben teljesen kezdőként megtanulhatunk egy szállodát üzemeltetni az alkalmazottak betanításától, a leltárvezetésen át a teljes üzletág áttekintésééig. 

Copyright © , All rights reserved.

Email cím:
innovib@innovib.hu

Honlap:
www.innovib.hu

Telefon:
06 70 386 1481

10 Shares
10 Shares
Share